Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles. Are probleme la inimă și plămâni

Bogdan Cristel

Fostul președinte Traian Băsescu a fost externat astăzi din spitalul din Bruxelles unde a fost internat cu probleme la inimă și la plămâni și va avea un concediu medical până în data de 10 aprilie.

.

„Are probleme şi la plămâni, şi la inimă” , a spus soția fostului președinte, care a confirmat externarea.

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, a declarat pentru Antena 3, că a discutat cu Traian Băsescu, iar acesta i-a spus că și-a luat concediu medical până pe 10 aprilie și că va rămâne „în următoarea perioadă” la Bruxelles pentru refacere.

„Am discutat puțin despre chestiunile curente și despre chestiunile imediat următoare, mai ales despre cele legate de sesiunea de la Strasbourg de săptămâna viitoare, luni-joi. Domnia sa nu va putea participa la Strasbourg, este într-un concediu medical pe care l-a luat până pe data de 10 aprilie. În următoarea perioadă este la Bruxelles pentru refacere”, a spus Rareș Bogdan.

Soția lui Traian Băsescu a ezitat să spună unde se va muta familia după evacuarea din vila de protocol, dictată de justiție.

 „Nu e prima oară când ne mutăm, deci nu ne este aşa greu. Nu ştiu unde o să mergem, o să vedem”, a precizat Maria Băsescu.

Totuși reporterii au filmat imagini cu persoane care intrau în locuinți având în mâini cutii de cartoane, ceea ce sugera pregătiri de mutare.

Fostul jurnalist Rareș Bogdan a discutat cu Băsescu și chestiunea sensibilă a părăsirii vilei de protocol și faptul că a rămas fără pază SPP.

 „A fost foarte înțelept. A zis, «Rareș, știu că pare ciudat, dar să știi că nu mi se pare ceva… Pentru că altfel, dacă nu puneau imediat în aplicare decizia instanței, puteau fi acuzați că tergiversează și puteau avea probleme. Nu mi se pare nimic anormal din partea SPP și nici din partea RAAPPS. Sunt decizii normale după verdictul instanței». Deci, părea foarte împăcat cu această chestiune”, a menționat Rareș Bogdan.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost internat într-un spital din Bruxelles, potrivit unor surse e voba de spitalul universitar, la câteva zile după ce instanța supremă a stabilit definitiv că acesta a fost colaborator al Securității.

Judecătorii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse, în 2019, că fostul preşedinte al României a colaborat cu Securitatea.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis săptămâma că fostul președinte al României a fost colaborator al Securității. În urma verdictului primit, politicianul pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat român. La scurt timp după aflarea deciziei ÎCCJ, Băsescu a anunțat că va face demersurile legale la CEDO.

„Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris fostul preşedinte pe rețelele sociale.

Judecătorii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au respins recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse, în 2019, că fostul preşedinte al României a colaborat cu Securitatea.