Iohannis: Românii sunt mai bine apărați, România este mai protejată. Aceste rezultate n-au căzut din cer

România este mai sigură, mai vizibilă și este un actor implicat în politica europeană și în politica de securitate, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

 Președintele Iohannis a observat că din perspectiva politicii externe și a politicii de securitate, ”ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România”, a menționat rezultatele bune ale politicii externe și a mulțumit echipelor care au contribuit la obținerea acestora.

”N-aș vrea să repet ceea ce am spus și de la Bruxelles, și de la Madrid, dar cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori, și acum cred că răspunsul este pe măsură: România este un actor foarte implicat în politica europeană și în politica de securitate”, a declarat președintele României.

Iohannis a menționat că România este mai bine protejată și a adăugat că eventuala intrare în clubul european a Moldovei și Ucrainei reprezintă un semnal pozitiv pentru țara noastră.

”Românii sunt mai bine apărați, România este mai bine protejată și, dacă ne uităm și la Vecinătate, faptul că Ucraina, dar, remarcabil, și Moldova au primit statutul de candidat pentru a intra în Uniunea Europeană, ne dăm seama că și pe acest palier, pentru România, evoluția a fost una deosebit de pozitivă”, a spus președintele Iohannis.

”Aceste rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer. Aceste rezultate sunt rezultatele unei echipe mari – și Administrația Prezidențială, Externele, Guvernul, reprezentanțele noastre, foarte multă lume a lucrat foarte mult timp. Ca să fie foarte clar, aceste rezultate au fost muncite și folosesc acest prilej pentru a-mi exprima mulțumirea față de toți cei care s-au implicat pentru a obține aceste rezultate”, a concluzionat Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.