Sfidarea democrației: presa este dușmanul poporului

”Mulțimea de susținători ai lui Trump au atacat mass-media în apropierea Capitoliului SUA. Ei strigă ceea ce spune frecvent Trump, „mass-media este dușmanul oamenilor”. Ei distrug echipamentele și au alungat reporterii. Nu am văzut așa ceva în cei 20 de ani de carieră”, a comentat, într-o postare pe Twitter, jurnalistul Shomari Stone, reporter al NBC de două ori câștigător al Emmy Award.

Stone face aluzie la comentariile președintelui Donald Trump, care a etichetat multe articole ca fiind „știri false”, iar presa ar fi „dușmanul poporului”. El a avut însă nemulțumiri exprimate clar față de cotidienele New York Times, Washinton Post și față de CNN. „Presa face tot ce îi stă în putință pentru a lupta împotriva magnificenței expresiei, ”să redăm măreția americii!” Trump a postat pe Twitter, în urmă cu doi ani. „Nu suportă faptul că această Administrație a făcut mai mult decât practic orice altă Administrație în primii 2 ani”, a continuat el. „Ei (nr. jurnaliștii) sunt cu adevărat INAMICUL POPORULUI!”

Și jurnalistul Gabriel Elizondo, de la Al Jazeera, aflat la Capitoiliul SUA, a declarat că jurnaliștii au fost vizați de susținătorii pro-Trump în timp ce erau îndepărtați din zonă de forțele de ordine. Imagini video au arătat protestatarii care distrug echipamentele camerei. „Au fost câteva momente în care capitala SUA a fost complet, cel puțin din ceea ce am văzut eu, în afara controlului personalului de securitate aici”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.