Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul. Fundația merge mai departe

Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsătorie, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de cei doi, care nu menționează motivul deciziei. Într-o imagine a textului atașat la tweet, Bill Gates a declarat că decizia a venit după o „îndelungată gândire și mult efort acordat relației”.

Melinda Gates și-a schimbat numele de profit pe Twitter în Melinda French Gates, adăugând și numele său dinainte de căsătorie. Evident cei doi nu și-au dorit ca mesajele lor să fie comentate, blocând această funcție a Twitter cu mențiunea: pot comenta doar cei indicați de Melinda sau de Bill Gates. 

După o îndelungată gîndire și multă muncă dedicată relației noastre, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”, au anunțat cei doi. 

În ultimii 27 de ani am crescut trei copii incredibili și am construit o Fundație care funcționează în întreaga lume pentru a-i ajuta pe oameni să ducă o viață sănătoasă și productivă”, au adăugat Bill și Melinda Gates.

Cei trei copii ai cuplului Gates vor moșteni fiecare câte 10 milioane de dolari, restul banilor fiind destinați acțiunilor filantropice, anunțase Bill Gates în urmă cu câțiva ani.

Divorțul nu-i va împiedica să continue munca în cadrul Fundației pe care au înființat-o și au finanțat-o, Bill and Melinda Gate Foundation, lansată în anul 2000, și pe care o conduc împreună.

Potrivit estimărilor  Bill and Melinda Gates Foundation a donat peste 250 de milioane de dolari pentru eforturile globale în  lupta împotriva coronavirusului, de la începutul pandemiei.

Continuăm să împărtășim încrederea în acea misiune și ne vom continua munca împreună la Fundație, dar nu mai credem că putem evolua împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieții noastre”, au mai anunțat Bill și Melinda Gates.

Anul trecut Bill Gates a părăsit boardul Microsoft pentru a se dedica exclusiv activității Fundației Gates.  Fundația dispune de active în valoare de 51 de miliartde de dolari, potrivit estimărilor CNBC:

Potrivit clasamentului revistei Forbes Bill Gates este pe locul patru în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 124 de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.