Bitcoin trece de 20.000 de dolari, confirmând așteptările analiștilor

Imagine de MichaelWuensch de la Pixabay 

Lidia Moise

Yoni Assia, CEO eToro

Bitcoin a depășit astăzi nivelul psihologic de 20.000 de dolari, un punct de cotitură pentru moneda virtuală, confirmând astfel așteptările analiștilor, a comentat Yoni Assia, CEO și co-fondator al eToro.

Bitcoin a fost cotat miercuri la un nivel ușor peste 20.850 dolari, însă în creștere cu 7,5% față de cotația zilei precedente. Anualizat însă, câștigul plasamentului în Bitcoin este stelar: 188%.

 „Deși este ușor să vă concentrați asupra câștigurilor pe termen scurt, care sunt atrăgătoare pentru acțiuni și demne de atenție, este important, de asemenea, să recunoașteți cât de departe a ajuns Bitcoin”, a spus Yoni Assia.  Interesul pentru plasamente în Bitcoin a stimulat și aprecierea cotației acestuia, a mai remarcat CEO-ul eTorro.

Am văzut o schimbare semnificativă în demografia celor interesați de investiții în cripto. Nu mai este doar domeniul de interes al programatorilor de calculatoare și al susținătorilor de tehnologii fintech, am văzut că Bitcoinul captează atenția maselor, de când am adăugat cryptoassets pe platforma eToro în 2013. De la programatori de date și oameni de știință, până la instalatori și stiliști, Bitcoin a entuziasmat oameni din toate profesiile și mediile sociale , ” a adăugat Assia.

Evoluția pozitivă a Bitcoin poate fi însă atribuită și așteptărilor privind un pachet de stimulare a economiei americane, care ar putea injecta inflație în economie, semnal favorabil pentru plasamente în monede virtuale, dar și dificultăților provocate marilor economii ale lumii de pandemia de Covid 19. O serie de țări europene și câteva state americane sunt încă închise din cauza pandemiei de Covid 19. În plus, chiar dacă economia lumii își revine, nivelul jos, sau chiar negativ, al ratelor dobânzilor, împreună cu randamentele scăzute ale obligațiunilor suverane ale marilor economii, pot stimula interesul pentru plasamente în Bitcoin.

Dar se mai întâmplă un fenomen favorabil monedei virtuale: bănci și fonduri de investiții au decis să acorde împrumuturi garantate în Bitcoin, a observat Assia.

Am început, de asemenea, să vedem că instituțiile financiare se interesează de monede virtuale, deoarece  multe bănci și fonduri de investiții cunoscute cumpără bitcoin în anul acesta. Ne așteptăm ca acest apetit pentru Bitcoin să continue în 2021, deoarece temerile privind inflația continuă să se strecoare la nivel global”, a spus Assia.

Grupul financiar spaniol BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria), a doua cea mai mare bancă din Spania după Banco Santander, a anunțat săptămâna trecută că va oferi servicii de tranzacționare și custodie pentru Bitcoin prin intermediul filialei sale elvețiene. În acest moment BBVA așteaptă aprobarea autorității de supraveghere a serviciilor financiare din Elveția.

Gigantul financiar Fidelity Investments, cu sediul în Boston, a decis să acorde împrumuturi garantate în Bitcoin. Fidelity oferea deja servicii de tranzacționare și custodie pentru Bitcoin, iar noua mișcare va fi gestionată prin firma sa specializată în Fintech, BlockFi. Fidelity și-a anunțat clienții că vor putea să obțină împrumuturi garantate cu Bitcoin și că pentru a contrabalansa volatilitatea Bitcoin, împrumuturile vor avea o rată de acoperire de 60%.  

Acum, oamenii din întreaga lume recunosc modalitățile prin care monedele virtuale pot fi folosite, fie că fac parte dintr-un portofoliu de investiții, fie că sunt utilizate pentru a plăti o pizza. „Am multă încredere în tehnologia blockchain de mulți ani și cred că poate ajuta la rezolvarea unora dintre suferințele lumii, ajutând la bancarizare celor nebancarizați și la reducerea inegalității.  Inițiativa noastră non-profit GoodDollar a început deja să încerce și să echilibreze condițiile de joc, dezvoltând o monedă virtuală bazată pe principiile venitului universal de bază (UBI)”, a conchis Assia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.