Boris Johnson anunță o nouă carantină națională în Marea Britanie

Boris Johnson: De joi până la începutul lunii decembrie trebuie să stați în casă

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat o nouă carantină națională începând de joi, 5 noiembrie și până pe 2 decembrie.  Decizia nu este o surpriză deoarece țara face față unui al doilea val de infecții cu coronavirus, care pune probleme majore sistemului de sănătate din Marea Britanie.

 „Și în această țară, din păcate, la fel ca în toată Europa, virusul se răspândește chiar mai repede decât cel mai negativ scenariul rezonabil al consilierilor noștri științifici. Ale căror estimări sugerează că, dacă nu acționăm, am putea vedea câteva mii de decese pe zi în această țară. Virusul se răspândește mai rapid decât putem noi să acționăm”, a spus premierul britanic într-o conferință de presă.

Graficele prezentate de premierul britanic descriu o expansiune exponențială a infecțiilor, care au depășit un milion de cazuri de îmbolnăviri de Covid 19. ”Aceste modelări pe care tocmai le-ați văzut sugerează că, dacă nu acționăm, am putea înregistra zilnic câteva mii de decese”, a avertizat Boris Johnson.

sursa: Slides presented by Chief Medical Officer to accompany coronavirus press conference: 31 October 2020

Chris Whitty, șeful serviciului sanitar britanic, a spus că acum apar aproximativ 50.000 de cazuri noi zilnic și că unele spitale au acum mai mulți pacienți decât în primăvară. Sir Patrick Vallance, consilier științific șef al guvernului britanic a avertizat că internările în spitale ar putea depăși vârful primului val de coronavirus în următoarele șase săptămâni.

sursa: Slides presented by Chief Medical Officer to accompany coronavirus press conference: 31 October 2020

Noile reguli anunțate de Boris Johnson

Britanicilor li se va permite să-și părăsească locuințele numai din motive clare, cum ar fi educația, munca, exercițiile fizice, achiziționarea de produse esențiale și de medicamente sau pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile.

De joi până la începutul lunii decembrie, trebuie să stați acasă.

Puteți pleca de acasă numai din motive bine precizate: Pentru educație; pentru muncă, în cazul în care nu puteți lucra de acasă; Pentru exerciții fizice și recreere în aer liber, cu cineva din familie sau singuri cu o persoană din altă gospodărie; Din motive medicale, întâlniri și pentru a scăpa de vătămări; Pentru a cumpăra alimente și produse esențiale; și pentru a oferi îngrijire persoanelor vulnerabile sau ca voluntar. Mi-e teamă că magazinele neesențiale, locurile de agrement și divertisment vor fi închise – deși serviciile de click and colect (n.r. comer ț hibrid, de comandă online și ridicare de la magazin) pot continua și magazinele esențiale vor rămâne deschise, deci nu este nevoie să vă daceți stocuri de provizii. Pub-urile, barurile, restaurantele trebuie să închidă, cu excepția serviciilor cu livrare. Locurile de muncă ar trebui să rămână deschise acolo unde oamenii nu pot lucra de acasă – de exemplu în sectoarele construcțiilor sau al producției”, a spus Boris Johnson.

Premierul britanic a mai anunțat începerea unui program de testate masivă, la nivel național pentru a localiza focarele de infecție și s-a declarat optimist cu privire la controlarea răspândirii coronavirusului.

Acum avem perspectiva imediată de a folosi multe milioane de teste ieftine, fiabile și mai presus de toate teste pe care le puteți folosi pentru a afla dacă sunteți sau nu infectat și pentru a obține rezultatul în decurs de zece până la 15 minute.  Și din studiile din toată țara în școli și spitale știm că putem folosi aceste teste nu doar pentru a localiza persoane infectate, ci pentru a reduce răspândirea bolii”, a adăugat premierul britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.