Milano intră de vineri în carantină parțială

Scala și San Siro rămân fără public

Milano, capitala financiară a Italiei, va intra de vineri, 6 noiembrie, în carantină parțială, din cauza răspândirii excesive a infectărilor cu coronavirus. În Milano, au fost înregistrate ieri 3.324 de noi cazuri de infectări cu coronavirus, urcând numărul total al cazurilor de Covid 19 la 81.939, potrivit site-ului lab24. Întreaga regiune Lombardia este considerată zonă roșie, căreia i se vor aplica restricții severe. Blocarea parțială în Lombardia, cea mai bogată și populată regiune din Italia, care înconjoară centrul financiar Milano, va presupune limitarea mișcării locuitorilor, a anunțat cotidianul Il Sole 24 ore.

Guvernul italian a clasificat regiunile Italiei în trei zone, în funcție de intensitatea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Astfel, premierul Giuseppe Conte a anunțat că atât Lombardia, cât și Piemont, Calabria, Valle D’Aosta se încadrează în zona roșie. Din zona portocalie fac parte Puglia, Sicilia. Din zona galbenă fac parte regiunile Abruzzo, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Provinciile Trento și Bolzano, Sardinia, Toscana, Umbria, Veneto

În localitățile din zona roșie orice mișcare este interzisă, chiar și în interiorul localității de reședință, cu excepția motivelor legate de muncă, necesitate și sănătate. Astfel, celebra Scala din Milano se închide, la fel muzeele și universitățile. Tot atât de celebrul stadion San Siro nu va mai găzdui meciuri de fotbal.

premierul Giuseppe Conte. Immagini messe a disposizione con licenza CC-BY-NC-SA 3.0 IT

”Nu avem alternativă, a spus premierul, Giuseppe Conte „trebuie să impunem restricțiile pentru a îngheța creșterea contagiunii, înțelegem frustrarea și suferința, dar trebuie să acționăm ferm”.

„Capacitatea noastră de terapie intensivă ar putea fi epuizată în câteva săptămâni, trebuie să intervenim”, a mai declarat premierul italian. Italia a înregistrat 352 de decese provocate de COVID miercuri, în timp ce numărul zilnic al cazurilor noi a crescut la 30.550 de la 28.244, potrivit ministerului Sănătății.

Măsurile luate în zona roșie

Orice mișcare, chiar și în interiorul propriei localități, este interzisă în orice moment, cu excepția motivelor de muncă, necesitate și sănătate; circulația dintr-o regiune în alta și de la o municipalitate la alta este interzisă.

Barurile și restaurantele se închid, 7 zile pe săptămână. Luarea la pachet este permisă până la ora 22. Nu există restricții pentru livrarea la domiciliu.

Închiderea magazinelor, cu excepția supermarketurilor, a produselor alimentare și a produselor de bază.

Chioșcurile de ziare și tutun, farmaciile, coaforurile și frizerile rămân deschise. Centrele de înfrumusețare sunt închise.

Învățământ la distanță pentru școala secundară. Prin urmare, rămân deschise doar grădinițele, școlile elementare și liceele. Universitățile sunt închise, cu excepții specifice.

Toate competițiile sportive sunt suspendate, cu excepția celor recunoscute ca fiind de interes național. Activități în centre sportive suspendate. Este permisă desfășurarea activității fizice în apropierea casei și a activităților sportive în aer liber numai sub formă individuală.

Muzeele și expozițiile sunt închise; de asemenea, închise sunt teatre, cinematografele, sălile de sport, activitățile de jocuri de noroc, pariuri, bingo, chiar și barurile și tutungeriile. Transportul public va fi permis doar până la 50% capacitate ocupată, cu excepția transportului școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.