Alegeri SUA: Ziua rezultatului? Nu încă. Luptă strânsă Trump vs. Biden

Cursa pentru Casa Albă continuă cu un scor foarte strâns între  președintele republican Donald Trump și oponentul său democrat Joe Biden.

Ambii candidați  își mențin intacte șansele de a obține 270 de voturi de la Colegiul Electoral.

Președintele Trump are, în acest moment, 213 voturi ale electorilor, în timp ce contracandidatul său, Joe Biden, a obținut 225, potrivit abc.news. Siteul prorepublican reaclearpolitics a afișat un rezultat de 227 de voturi pentru Biden și 214 pentru Trump.

Donald Trump și-a declarat victoria, a avertizat că ar exista fraude și a spus că va cere Curții Supreme a SUA să oprească numărătoarea voturilor. El a sugerat că Democrații fraudează alegerile în statele cheie și numără nesfârșite voturi sosite prin poștă.

„Milioane și milioane de oameni ne-au votat astăzi”, a spus Trump, „și un grup foarte trist de oameni încearcă să dezavantajeze aceste milioane de voturi ale oamenilor și nu vom permite acest lucru.

sursa: twitter

Câteva ore mai târziu Biden a răspuns din Wilmington, Delaware, și le-a cerut alegătorilor să aibă răbdare și să aștepte să se numere voturile.  

„Nu s-a terminat  până când fiecare vot este numărat”, a spus Biden.

„Nu este nici treaba mea, nici a lui Donald Trump să declare cine a câștigat aceste alegeri. Aceasta este decizia poporului american „, a spus Biden.

 Biden a mai spus că el și Kamala Harris au avocați gata să conteste orice obiecții juridice pe care republicanii le-ar putea ridica. Este posibil să nu fie cunoscut câștigătorul chiar timp de câteva zile, din cauza numărului uriaș de buletine de vot care trebuie numărate. Majoritatea estimărilor sugerează că așa numitele state swing Wisconsin, Michigan și Pennsylvania se pot dovedi cruciale pentru a determina cine va ajunge la Casa Albă.

Rezultatele alegerilor de până acum indică o polarizare continuă a politicii SUA. Acest lucru este îngrijorător pe termen lung. Pentru ca deficitul fiscal al SUA să fie sustenabil va fi nevoie în cele din urmă de compromis. Succesul economic în cea de-a patra revoluție industrială are nevoie de mai puține prejudecăți și, prin urmare, de mai puțină polarizare”, a comentat Paul Donovan, economistul șef al gigantului financiar elvețian UBS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.