My name was Bond. Sean Connery a murit

“Shocking. Positively shocking.” Replica asta rostită de legendarul Sean Connery în filmul Goldfinger din seria James Bond, poate descrie emoția fanilor săi la aflarea veștii că legendarul actor britanic a murit. Paradoxal, șocul acestei triste vești poate fi pozitiv deoarece ne readuce în memorie imaginea elegantă, corectă, inteligentă, modestă și cu un mare simț al umorului pe care Sean Connery a construit-o în toate rolurile sale.

Sean Connery  a murit la vârsta de 90 de ani, după o perioadă în care a avut probleme de sănătate, potrivit BBC.

Connery a fost primul James Bond și a rămas, pentru fanii filmului, cel mai bun dintre actorii care au jucat acest rol.  A fascinat generații de fani, iar eleganța, inteligența și umorul l-au făcut să rămână irestibil în inimile publicului, în ciuda trecerii timpului. În 1989, când publicația People magazine îl considera ‘Sexiest Man Alive’ Sean Connery avea 59 de ani.  În 1999, când People magazine prezenta personalitățile care au dominat secolul trecut, iată, Sean Connery, la 69 de ani, a fost votat ca fiind ‘Sexiest Man of the Century’. 

Actorul a fost înnobilat în 2000 pentru serviciile aduse filmului. Succesul i-a adus nu doar un prestigiu imens, ci și o avere considerabilă estimată la 350 milioane de dolari, potrivit datelor publicate de wealthygorilla.com. 

În acest an una din puținele știri despre Connery a fost scoaterea la vânzare a proprietății sale de pe Riviera franceză, Villa Le Roc Fleuri , din Nisa, pentru 26,7 milioane de euro, potrivit homesandproperty.co.uk. 

Rolul James Bond și-a pus oarecum amprenta asupra stilului să de viață. Sean conducea un Aston Martin DB5, una dintre cele mai scumpe mașini din colecția lui James Bond. 

Dar Sir Sean Connery nu și-a uitat rădăcinile modeste, într-o familie săracă din Scoția. Încă din 1971 a înființat o fundație, Scottish International Education Trust, care finanțează studiile celor care nu și le permit. Fundația a fost creată cu banii pe care i-a primit pentru filmul Diamonds are Forever, 1,2 milioane de dolari. ”Scottish International Education Trust a fost creat de Sir Sean Connery. Având el însuși o educație modestă, Sean este conștient de importanța învățării și de șansele pe care aceasta le oferă. Trustul există pentru a oferi ajutor financiar bărbaților și femeilor din Scoția care demonstrează abilități și promisiuni excepționale”, anunță Universitatea din Birmingham.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.