Câte vaccinuri Covid 19 poate primi România din primul lot

România ar putea primi 12,93 milioane de doze de vaccinuri Covid 19 produse de Pfizer și BioNTech la începutul anului, dacă vaccinul primește aprobarea agenției europene a medicamentului și dacă alianța americano-germană își va onora contractul cu UE. Atenție însă, se fac două doze.

Deocamdată Comisia Europeană a semnat un contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin Covid-19 produs de alianța americano-germană Pfizer și BioNTech. Potrivit declarațiilor președintei CE, Ursula von der Leyen, dacă va primi aprobarea agenției europene a medicamentului (EMA), în ultimele două săptămâni ale anului, aranjamentul contractual se va aplica. Distribuția vaccinurilor va începe în prima parte a anului 2021.

Toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), inclusiv România, vor primi primele vaccinuri simultan, iar dozele vor fi alocate în funcție de mărimea populației.

România are aproximativ 4,31% din populația UE, așa că ar putea primi 12,93 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, dacă acesta va aprobat de EMA și dacă firmele vor livra toată cantitatea de 300 milioane de doze. Atenție însă vaccinul Pfizer-BioNTech presupune un tratament cu două doze, astfel încât vor putea beneficia de vaccin puțin peste 6,465 milioane de români.

Potrivit Eurostat, cu o populație de 19.317.984 locuitori, România este a șasea țară ca dimensiuni a UE și are 4,31% din populația totală a Uniunii, de 447.706.209 de locuitori.

2 comentarii la „Câte vaccinuri Covid 19 poate primi România din primul lot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.