Ne-am deșteptat: legile sunt pentru fraieri!

imagine: screenshot Faceboook, transmisie live

Ondine Gherguț

 “Deșteaptă-te, române!” răsunat-a, azi, imnul României la inaugurarea noului Parlament al României, rezultat prin votul unui popor care s-a deșteptat din somn la Revoluția din decembrie 1989, nu?

Momentul  ar trebui să fie solemn pentru că e vorba de  Parlamentul care ne reprezintă pe noi toți în egală măsură, care trebuie să facă legi pentru noi toți, legi care să ne apere interesele, legi care să-i pedepsească pe cei care ne fură, pe cei care ne pun viața în pericol.

Pentru legi egale pentru fiecare dintre noi s-a ieșit pe străzi, în fața gloanțelor și s-a murit  în decembrie 1989.

Când un senator al Parlamentului, duduia Diana Iovanovici-Șoșoacă,  sfidează legea și merge la ședința solemnă de inaugurare fără masca de protecție împotriva Covid 19 este clar un îndemn la încălcarea legii!

Duduia senator Diana Iovanovici-Șoșoacă ne-a anunțat astfel că nu are de gând să respecte legile. Acesta a fost mesajul ei, azi.

Pentru duduia senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu este  prima dată când sfidează sau fentează legea. A mai mers tot timpul fără mască și nu a fost amendată deoarece a fluturat în fața polițiștilor o scutire medicală. Acum, însă, este senatorul României, care trebuie să fie model de respectare a legii!

Grav este și ce s-a întâmplat pe traseul ei până în incinta sălii în care s-a ținut  ședința plenului Parlamentului. Pe traseu, duduia-senator-fără-mască nu a fost sancționată de vreun polițist sau jandarm și sunt mulți în curtea și în clădirea Parlamentului! 

Mai grav, nici un parlamentar al României nu a  chemat Poliția pentru amendarea duduii senator  și pentru obligarea ei să respecte legea!

Când un parlamentar îmi arată că legea nu trebuie respectată, ce înțeleg eu, ca cetățean român deșteptat din somn de Revoluția din decembrie 1989?

Înțeleg două lucruri: 1. parlamentarii sunt deasupra legii; 2. legea e doar pe hârtie, numai fraierii o respectă!

Duduia senator Diana Iovanovici-Șoșoacă ne-a mai transmis de curând un mesaj: într-un interviu ne-a anunțat că are de gând să facă legi care să-i protejeze de răspunderea penală pe avocați, adică să le dea imunitate.

Ne-am zbătut 31 de ani să eliminăm imunitățile, am protestat pe străzi  cerând eliminarea lor și ale penalilor din funcții publice!

După 2004, am reușit să eliminăm imunitățile parlamentarilor, și alte bariere de impunitate ale demnitarilor. A rămas intactă doar imunitatea miniștrilor.

În ultimul timp, însă, profitându-se parcă de faptul că lumea nu mai iese la proteste cu sutele de mii din cauza pandemiei de coronavirus, încet, pe tăcute, judecătorii constituționali s-au ales cu imunitate totală. De asemenea, în legislatura trecută, grupul PSD a tot încercat să introducă și alte imunități. Chiar și ministrul liberal al Justiției, Cătălin Predoiu, a făcut  un proiect și pentru imunitatea totală a magistraților. Tentativele au fost  oprite de puternice reacții publice din mediul online.

Am sperat ca în noul Parlament să se renunțe la promovarea impunității mai ales că grupul infracțional agresiv, gălăgios, de tip mahala, din PSD, ProRomânia și ALDE nu a mai primit votul românilor.

Ne-am înșelat, am scăpat de Cătălin Rădulescu-Mitralieră, de Șerban Nicolae, de Nicolicea, de Ponta, de Tăriceanu și ne-am ales cu duduia Șoșoacă și cu majordomul ei, prețiosul partid AUR.

Femeia s-a gândit și ea la viitorul ei: e și avocat și, sub protecția imunității, ar vrea și ea să pună ce falsuri vrea ea în dosarele procuraturii sau ale instanțelor, poate să mintă, poate să fure, poate să delapideze, poate să facă evaziuni fiscale, spălări de bani și să nu răspundă penal, că altfel nu avea de ce să anunțe că va lupta pentru impunitatea avcaților.  Acesta este scopul ei de senator! Să-și facă legi pentru beneficii personale, de asta i-am votat!

Ne-am deșteptat?! Prima mea grijă, ca cetățean, e să-mi plătesc impozitele, taxele ca să aibă parlamentarul de unde să fure, că și votarea legilor prin care își dau imunități, ca și  indemnizații și pensii nesimțit de mari, e tot  formă de furt! Și de abuz de drept!

Ne-am deșteptat: legile sunt pentru fraieri! Așa crede ea, duduia Șoșoacă!

One thought on “Ne-am deșteptat: legile sunt pentru fraieri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.