Orban: Nu mă cramponez de funcția de premier. România are nevoie de un guvern responsabil

foto: Cristian Ștefănescu, DW

”Nu mă cramponez de funcția de premier”, a declarat Ludovic Orban, care rămâne preşedintele Partidului Național Liberal (PNL) în conferința de presă în care a anunțat că îşi depune mandatul pentru a susține  demararea negocierilor pentru un nou guvern.

„Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care-şi doresc modernizarea României şi dezvoltarea României. Şi decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar – că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formaţiunile politice de centru-dreapta care susţin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor să utilizeze, cu adevărat, toate resursele pe care le va avea România la dispoziţie şi, de asemenea, să fructifice oportunităţile pentru a putea să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii României”, a spus Orban.


„Am încercat să-mi facă datoria faţă de România şi plec din funcţia de premier cu conştiinţa datoriei împlinite. Tot ce a fost omeneşte posibil – atât eu, cât şi colegii mei din echipa guvernamentală – am făcut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările cu care s-a confruntat România”, a adăugat Orban.

Fostul premier a ținut să le transmită cetățenilor României că toate măsurile luate, uneori inconfortabile, au fost spre binele acestora.

„Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi în grelele bătălii pe care le-am dus în acest an de zile. De asemenea, vreau să le transmit cetăţenilor români că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile pentru oameni, a fost luată cu un singur scop, şi anume acela de a apăra sănătatea şi viaţa românilor şi de a apăra locurile de muncă ale românilor”, a mai transmis fostul premier.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat imediat premier interimar pe Nicolae Ciucă, ministrul apărării, după demisia lui Ludovic Orban.

Decretul a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.