Covid: Un nou tratament post-expunere ar putea opri infecțiile

Zece oameni au primit anticorpi ca o formă de protecție de urgență după ce au fost expuși la coronavirus, fiind parte a unui prim studiu experimental derulat in Marea Britanie, anunță BBC.

Injecția cu anticorpi este oferită oamenilor care au fost in contact apropiat cu un caz de Covid-19 in ultimele opt zile.

Dacă se dovedește eficientă, ar putea proteja oamenii vulnerabili care nu au fost încă vaccinați.  De asemenea, tratamentul, dezvoltat de AstraZeneca, ar putea ajuta la ținerea sub control a focarelor.

Studiul, efectuat de Spitalele University College din Londra (UCLH), analizează dacă injecția, care conține doi anticorpi, ar putea proteja persoanele care au fost expuse la Covid astfel încât să nu mai dezvolte boala – sau cel puțin să nu se mai îmbolnăvească grav.

Vaccinurile au nevoie de mai multe săptămâni pentru a oferi protecție completă, ceea ce înseamnă că este prea târziu să fie administrate atunci când cineva deja a luat virusul.

Însă acest tratament cu anticorpi ar putea să neutralizeze virusul imediat și oferă protecție de până la un an.

Dacă se confirmă a fi eficient, tratamentul ar putea să fie administrat pacienților și bătrânilor internați in cămine pentru a-i proteja dacă au fost expuși la un caz cunoscut de Covid.

Injecția cu anticorpi ar putea fi oferită de asemenea și persoanelor cu probleme de sănătate care ar fi la risc de a face forme grave ale bolii, sau ar putea fi administrată rapid pentru a preveni ca un caz de Covid apărut in vreun cămin studențesc sa devină un focar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.